IEPIRKUMU SARAKSTS SKOLAI - RAKSTĀMPIEDERUMI, APĢĒRBI, APAVI UN DAUDZ KAS CITS

Pēc "pieredzējušo" vecāku domām, vēlme iegādāties pilnīgi visu, kas bērnam var būt nepieciešams, ir kļūda, jo vairāk nekā puse no iegādātajām mantām savāks putekļus skapja plauktos vai atvilktnēs un nekad nenoderēs.

Lai izdarītu pareizo izvēli, jums ir skaidri jāsaprot, kas bērniem var būt nepieciešams skolā. Visbiežāk pirms mācību gada sākuma skolotāji veido sarakstu ar nepieciešamo, īpaši vecākiem. Izmantojot to, jūs varat viegli izvairīties no nevajadzīgu skolas piederumu iegādes. Ir svarīgi atzīmēt, ka šādi saraksti būs ļoti atšķirīgi pirmklasniekam un vidusskolēnam vai vidusskolēnam.

Galvenie pirkumi

Visas preces skolēniem var iedalīt vairākās kategorijās:

• Apģērbs (skolas forma);
  • Apavi (zābaki, apavi, kedas);
  • Mugursomas (somas, somas noņemamiem apaviem);
  • Kancelejas preces (pildspalvas, zīmuļi, lineāli, dzēšgumijas, piezīmju grāmatiņas, mapes, penāļi);
  • Priekšmeti darba vietas iekārtošanai.

Somas un mugursomas - plašs piedāvājums un super cenas. Interneta veikals PSB.LV Preces saviem bērniem.

Mugursomas izvēle, kurā skolēns nesīs nepieciešamās grāmatas un klades, ir ne mazāk svarīga kā lietu atlase no iepriekšējām kategorijām. Lieta tāda, ka smagumu nēsāšana var nopietni kaitēt joprojām trauslajam mugurkaulam. Mugursomai jābūt ne tikai spilgtai un praktiskai, īpaša uzmanība jāpievērš dizainam.

Atpakaļ. Ideālā gadījumā pamatskolas skolēnu mugursomai (somai) jābūt ar stingru, anatomisku muguru un stingru korpusu. Tieši šī iespēja palīdzēs pareizi sadalīt slodzi uz bērna muguru un novērst skoliozes attīstību. Mugursomas aizmugurei pilnībā jāpieguļ mugurai un jānodrošina pareiza poza, dodoties uz skolu un mājām;

• Apakšējā daļa. Ērtāk ir izmantot mugursomu ar stabilu gumijotu dibenu. Šajā gadījumā skolas piederumi nebūs saburzīti un tos būs viegli atrast somas apjomīgajā iekšpusē;
  • Jostas. Jaunāka un vidēja vecuma skolēniem ieteicams iegādāties mugursomas ar platām lencēm un regulējamu garumu. Šādas jostas var viegli pievilkt atbilstoši bērna figūrai;
  • Tekstils. Mugursomu labāk izvēlēties no blīva, mazgājama ūdensizturīga auduma.

Mazuļa drošībai labāk izvēlēties mugursomu ar atstarojošām lentēm vai uzlīmēm. Tas viņam palīdzēs izvairīties no briesmām, šķērsojot ceļu.

Kancelejas preces

Pirms mācību gada sākuma skolotājs informē vecākus par to, kādas preces skolai jāiegādājas. Visbiežāk šajā sarakstā būs šādas kancelejas preces:

• Dienasgrāmata;
  • Penālis;
  • Mape piezīmju grāmatiņām;
  • Vairākas klades slīpā (pirmklasniekiem), būrītī un lineāls;
  • Albums zīmēšanai;
  • Krāsošanas otas un pretizliešanas otas;
  • Vairākas pildspalvas un vienkārši zīmuļi;
  • Mērīšanas piederumi (lineāls, transportieri, kompasi);
  • Plastilīns, krāsas un krāsainie zīmuļi (pamatskolas skolēniem);
  • Asināmais un dzēšgumija;
  • Vāki burtnīcām un mācību grāmatām.

Priekšmeti darba vietas iekārtošanai.

Mācības mājās ir svarīgs punkts, kam jāpievērš uzmanība. Ja bērnam jau no pirmās klases ir ērti pildīt mājas darbus, viņš turpmāk pieradīs strādāt ne tikai skolā. Lai mazulim būtu ērti, rūpīgi jāizvēlas visi priekšmeti, jo tie palīdzēs radīt darba vidi mājās.

• Rakstāmgaldam vai galdam jābūt tādam, lai bērnam būtu ērti rakstīt, un viņš varētu izlikt visus mājasdarbu veikšanai nepieciešamos priekšmetus;
  • Labāk ir iegādāties krēslu ar iespēju regulēt augstumu, jo bērni aug ļoti ātri, un šis dizains palīdzēs ērti pielāgot sēdekli atbilstoši jūsu vajadzībām;
  • Galda lampa. Bērnu vizuālajam aparātam vislabāk ir, ja lampas krāsu temperatūra ir robežās no 3500 līdz 5300 K, tā ir pēc iespējas tuvāka dabiskajam apgaismojumam un nekairina acis. Nav ieteicams iegādāties lampas, kuru korpuss ir izgatavots no spīdīga pārklājuma, jo tas piešķirs papildu atspīdumu un radīs nogurumu.